Ресторатерство

Овај студијски програм оспособљава студенте за послове из области ресторатерства. Студенти по дипломирању стичу стручни назив Струковни менаџер ресторатерства.

Бројни студенти овог студијског програма раде у престижним ресторанима, кетеринг компанијама, компанијама за крстарења, баровима, касинима у Србији и свету, где су веома цењени као радници и стручњаци у својој професији,

Дипломирани студенти овог студијског програма оспособљени су за рад на руководећим организаторским и креативним пословима у области ресторатерства, као и у сродним и пратећим делатностима.

Студенти пролазе обуку и за софтвер за управљање пословањем у угоститељству, Octopos. Обука за рад у Microsoft 365 апликацијама је нешто што се подразумева.

Добар стручњак за ресторатерско пословање мора познавати основне технолошке процесе у области  гастрономије и хотелијерства, јер једино на тај начин може добити основу за будуће менаџерске позиције у хотелијерској индустрији. Програм Ресторатерство укључује и предмете из тих области.

Поред знања и вештина из области ресторатерства, хотелијерства, и гастрономије, студенти стичу практично знање барем два страна језика. Енглески језик је обавезан, а поред њега студенти бирају још један страни језик (немачки, руски или француски) који могу да уче и од почетка. Уважавајући чињеницу да је познавање страних језика нешто што обезбеђује предност на тржишту рада, Висока хотелијерска школа својим студентима нуди и могућност да, ако то желе, потпуно бесплатно уче и основе кинеског (мандаринског) и грчког језика.

Настава се изводи у савремено опремљеним учионицама, а практичне вежбе у кабинетима за рецепцијско пословање, хотелско домаћинство, рестроатерство , гастрономију, информатику, а по којима смо јединствени у Србији.

Студентима је омогућена и плаћена тромесечна стручна пракса коју наши студенти обављају у реномираниом хотелима и ресторанима у Србији, Црној Гори, Хрватској, Италији, САД…Претходне школске године пракса се обављала у преко 200 објеката.

Структуру студијског програма Ресторатерство из 2017. године можете видети овде, а из 2024. овде.

Уверење о акредитацији овог студијског програма из 2017. године можете видети овде, а из 2024. овде.

Детаље везане за пријемни испит за студијски програм Ресторатерство прочитајте овде.