Гостујућа предавања

исока хотелијерска школа је позната и по томе што својим студентима обезбеђује и предавања и вежбе које одржавају и наши драги гостујући предавачи, врхунски стручњаци у својим областима.

Тако су са студентима гастрономске вежбе са нашим студентима изводили:

словеначки шеф кухиње са мишелиновом звездицом Томаж Кавчић

шеф мишелинове кухиње, Кристијан Тетеду, лични кувар бивших председника Француске Валери Жискара и Франсоа Митерана

италијански шеф кухиње Мида Муцолон. Мида је шеф кухиње ресторана „Tenuta San Martino“, долази из италијанске регије Венето и председник је Асоцијације кувара Вероне

малезијски шеф Исмаил Ахмад, амбасадор туризма и културе Малезије

филипински шефови кухиње Хаким Лукман и Фајар Софиан Саори

италијански шеф Дијего Бонђовани 

кувари из Азербејџана, Осман Хамидов и Јалкин Рзазада који су са нашим студентима припремали јела традиционалне азербејџанске кухиње

бренд амбасадор компаније Zepter International мастер шеф Дамир Сертић

наш бивши студент Крсто Радовић, добитник престижне награде Gault & Millau водич – Best Pastry Chef 2022

Александар Стамевски, власник компаније „Стамевски“

Наш бивши студент, двоструки добитник Michelin Plate награде Комнен Бакић, шеф кухиње хотела InterContinental у Љубљани

Са хотелијерима и ресторатерима су радили: тадашњи регионални директор хотелске корпорације InterContinental Hotels Group Живорад Васић; Вељко Антонић тадашњи генерални директор хотела Indigo у Београду, а садашњи директор Pullman у Колашину; Марко Илић, генерални директор хотела Falkensteiner у Београду; Борко Милаш, оперативни директор хотела Мона у Београду; Милош Туцаковић, managing partner Stanton Chase; Стана Ђуран генерални директор Courtyard by Marriott Belgrade City Center; Никола Милић, оснивач и власник Casa del Mare Boutique Hotels,; Жељко Павловић, менаџер ресторана Osteria Mozzarella; наши бивши студенти Зоран Стојановић, Мирослав Радојчин, Александар Стипчић и Срђан Симић одржали су Bar master class као и Мира Шемић, директорка водича Gault & Millau Serbia, угледна сомелијерка и вински академик