Филип Грачанин

Филип Грачанин

Средњу угоститељску школу завршава у Ваљеву, након чега 2004. године уписује Високу хотелијерску школу. Прву праксу обавља у хотелу М. Ту стиче искуства у раду на разним позицијама: конобар, белбој, етажни конобар. Праксу у другој години студија обавља у Вили Мирели у Баошићима у ЦГ, на позицији рецепционера, а у трећој у хотелу Сплендид у Бечићима, на позицији конобара.
У току студија треће године, започиње своје прво радно искуство у београдском ресторану Руски цар, на позицији бармена. По завршетку студија враћа се у Ваљево, где наставља са обављањем ресторатерских послова у разним ресторанима.
2016. године одлази на Малту, где почиње са радом у одељењу банкета хотела Intercontinantal. Стиче значајно искуство у организацији и реализацији великих банкетних догађаја. Враћа се у Србију и добија понуду у Средњој угоститељској школи у Ваљеву у којој ради као професор угоститељске групе предмета. Завршава мастер студије на Универзитету Сингидунум 2019. године, након чега добија понуду за позицију F&B менаџера у тада још увек неотвореном хотелу Црни врх на Дивчибарама.
У септембру месецу 2019. године уписује СЕРС-у, унапређује своје знање из области винске културе и након 3 месеца постаје сертификовани сомелијер и активан члан Удружења сомелијера Србије. Кључна ствар у обављању хотелског пословања јесте љубав према том послу.