Никола Вучковић

Никола Вучковић

Завршена Средња туристичка школа у периоду од 2008. до 2012 године. Након тога уписујем Високу хотелијерску школу, студијски програм Гастрономија. Дипломирам 2017. године са дипломским радом: Молекуларна гастрономија.

Крајем 2012. године почињем са радом у хотелу Square Nine (5 звездица) у којем остајем до краја 2014. године. Након тога одлазим у САД (Аљаска) у хотел Marriott на 6 месеци радећи као млади заменик шефа кухиње. Поред хотела упоредо сам радио у још два локална ресторана.

И поред понуђене визе за останак и наставак каријере у ланцу хотела Marriott одлучујем да се вратим у Србију. По повратку почињем да радим у fine dining ресторану Хома на Дорћолу где после 6 месеци постајем шеф кухиње. У Хоми остајем три и по године, након чега добијам прилику да водим кухињу хотела Saint Ten ( 5 звездица). У питању је мали бутик хотел са fine dining рестораном L’Adresse. Ту остајем годину дана и након успешно одрађеног уговора добијам понуду да у елитном стамбено пословном комплексу Central Garden пројектујем и водим кухињу.

Тренутно сам и даље у ресторану медитеранске кухиње Рузмарин. Повремено радим приватне вечере, унапред договорене са гостима/муштеријама.