Такмичења

Путовања и одмеравања снага са колегама у свету, један су од најузбудљивијих делова студија и успомена за цео живот.

Студенти Високе хотелијерске школе су до сада освојили близу две стотине међународних награда.

Наши студенти са студијског програма Гастрономија Стефан Терек, Стефан Игњатовић, Јован Крављанац, Александар Антић, Никола Магловски, Алекса Весковић и Бранислав Јоксић, као чланови JUNIOR CHEF CLUB били су представници Србије на олимпијади IKA/CULINARY OLYMPICS 2024 одржаној у Штутгарту у фебруару 2024. године, као део јуниорског националног тима. По први пут у истроји наша репрезентацја донела је две бронзане медаље кући са овог најпрестижнијег такмичења. Медаље су освојене у категорији јуниор национални тим која се дели на Restaurant Nations и Junior Chefs Table.

Са поносом истичемо да су наши студенти постали прваци Европе на међународном студентском такмичењу Ecotrophelia Europe 2022 одржаном у Паризу, у конкуренцији студената са универзитета из 17 европских земаља. Наш тим је освојио жири екоиновативним екструдираним производом од безглутенских житарица са тропом од цвекле под називом BEETSCUITS.

Наши студенти су у новембру 2022. године на Светском гастро-купу одржаном у Луксембургу освојили треће место.

У фебруару 2023. године наш студентки тим освојио је 23 медаље на такмичењу The 12th International Culinary Competition of Southern Europe одржаном у Солуну.

Школа је годинама учествовала, на Европском првенству хотелијерских и туристичких школа, као чланица AEHT, а почев од 2006. године, а на којима су наши студенти освојили велики број медаља у дисциплинама Рецепцијско пословање, Куварство, Коктели, Посластичарство, Хотелско домаћинство, Баристи, Бармени, Хотелски менаџмент, Сервис вина. Висока хотелијерска школа је 2014. године била и домаћин овог престижног такмичења на којем је током шест дана боравило преко 600 делегата, наставника и такмичара из укупно 36 земаља.

T01-min
T04-min
T07-min
previous arrow
next arrow